Gratis verzending vanaf 20 euro, gratis retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Stadjerspaleizen

Stadjerspaleizen is een bijzonder en rijk geïllustreerd boek vol ontwerpen met kleurrijke details van de Groningse variant van de Amsterdamse School, een unieke bouwstijl uit het begin van de vorige eeuw. De ruim tweehonderd pagina’s met prachtige afbeeldingen zijn het resultaat van een architectonische zoektocht van de fotograaf Norma van...
  • Rijk geïllustreerd boek vol expressieve ontwerpen
  • Amsterdamse School in de stad Groningen


Stadjerspaleizen is een bijzonder en rijk geïllustreerd boek vol ontwerpen met kleurrijke details van de Groningse variant van de Amsterdamse School, een unieke bouwstijl uit het begin van de vorige eeuw. De ruim tweehonderd pagina’s met prachtige afbeeldingen zijn het resultaat van een architectonische zoektocht van de fotograaf Norma van der Horst in de stad Groningen. Zo’n honderd jaar nadat de stadsarchitect Siebe Jan Bouma (1899 – 1959) zijn eerste ontwerp voor de gemeente Groningen in een variant van de Amsterdamse School op papier zette, trok zij erop uit om de rijkdom aan huizen, scholen, winkels, urinoirs, brug- en trafohuisjes van ‘Stad’ vast te leggen. Gevels en interieurs met kunstig siermetselwerk, decoratieve ornamenten, kleurrijke betegeling, glas in lood, expressief gevormde torentjes, maar bovenal bontgekleurd houtwerk, zowel in exuberante villa’s als in huizen die op grond van sociaaldemocratische idealen zijn gebouwd komen ruim aan bod. Stadjerspaleizen geeft een prachtig beeld van de Amsterdamse Schoolrijkdom van de stad Groningen en is de ‘Stadse’ tegenhanger van het succesvolle Pronkjuwelen van baksteen, waarin de nadruk ligt op deze noordelijke bouwstijlvariant in de provincie Groningen.


Naam: Norma van der Horst

Biografie:

Norma van der Horst is geboren te Amsterdam (1967) maar al zo’n jaar of 20 wonend in Groningen waar zij sinds 2016 onder de naam ‘Normafotografia‘ als freelance fotograaf werk voor verschillende vormgevers, bedrijven, uitgeverijen en overheidsinstellingen heeft gemaakt.

Haar werk houdt meer in dan alleen het fotograferen. Ervaring, inzicht en vakkennis worden graag ten dienste van een opdracht gebruikt om een idee of boodschap om te zetten in een fraaie foto/vormgeving die sterk communiceert.


Gewicht: 850 gr
Grootte: 21 x 21 cm
BIndwijze: ingebonden
ISBN: 9789054022909
Druk: 1-druk
Size: 21 x 21 cm
€ 24,95 (paperback)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Stadjerspaleizen
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!Anderen bekeken ook:

De grote verwondering

-Reggy Havekes - van Creij

Ted Felen's Kruisweg

-Bas van Iersel

-Edward Schillebeeckx