Gratis verzending vanaf 20 euro, gratis retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Overal Engels

Dat Nederlanders hun talen kennen is alom bekend. Ongetwijfeld zijn er heel veel landgenoten die een goed gesprek in het Engels kunnen voeren, Engelstalige liedjes begrijpen en tv-programma’s ook zonder ondertiteling kunnen volgen. Omdat je Engels overal hoort, pikken jongeren een groot aantal woorden en uitdrukkingen op nog voordat ze...
  • Makkelijk zoeken op Engelse trefwoorden
  • Zo voorkom je 'Dunglish'


Dat Nederlanders hun talen kennen is alom bekend. Ongetwijfeld zijn er heel veel landgenoten die een goed gesprek in het Engels kunnen voeren, Engelstalige liedjes begrijpen en tv-programma’s ook zonder ondertiteling kunnen volgen. Omdat je Engels overal hoort, pikken jongeren een groot aantal woorden en uitdrukkingen op nog voordat ze Engels op school krijgen. Helaas is lang niet alles wat zo ‘geleerd’ wordt goed Engels. Hoe gemakkelijk veel Nederlanders het Engels ook mogen vinden, het is en blijft een tamelijk ingewikkelde taal. Mede door de oppervlakkige overeenkomsten tussen de Nederlandse en Engelse woordenschat zijn wij geneigd allerlei woorden en uitdrukkingen letterlijk te vertalen. Het resultaat is steenkolenengels, ook wel bekend als ‘Dunglish’.

Overal Engels is een praktische handreiking voor Nederlandstaligen die allerlei valkuilen in het spreken en schrijven willen vermijden. Er is gekozen voor een ongedwongen aanpak met nu en dan een humoristische knipoog. De informatie in dit boek heeft niet de vorm van een leerboek of de traditionele grammatica. Aan de hand van alfabetisch geordende Engelse trefwoorden wordt het juiste gebruik en het waarom ervan uitgelegd.Naam: Kevin Cook & Daniel Gibb

Biografie:

Kevin Cook is Nederlander van Engels-Ierse afkomst. Sinds 1983 woont en werkt hij in Nederland als vertaler en docent Engels. Zijn eerste boek, Dubbel Dutch, een in het Engels geschreven handleiding voor anderstaligen die Nederlands leren, verscheen in 1995 en beleefde daarna vele herdrukken.
Daniel Gibb is geboren in Schotland, maar inmiddels volledig ingeburgerd en genaturaliseerd tot Nederlander. Sinds 1980 woont en werkt hij in Nederland als docent Engels, lerarenopleider en beëdigd vertaler. Veel van zijn cursus- en onderwijservaring is in dit boek bijeengebracht.

Eerder schreven zij samen Eindelijk Engels! de succesvolle voorganger van Overal Engels.


Gewicht: 560 g
Grootte: 170 x 240 mm
BIndwijze: paperback
ISBN: 9789076542973
Druk: eerste
Size: 170 x 240 mm
€ 27,75 (paperback)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Overal Engels
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!Anderen bekeken ook:

Muisje, boontje, beetje

-Erlijn van Genuchten

Vissen in de taal

-Frans Collignon

Moeders taal, vaders taal

-Marian de Vooght