Gratis verzending vanaf 20 euro, gratis retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Metella

Frans-Nederlands

De novelle Metella werd op 15 oktober 1833 gepubliceerd, zeven maanden na Lavinia, een novelle die even eens in een tweetalige uitgave is uitgekomen. 
De novelle is opgebouwd uit twee driehoeksverhoudingen: in het eerste deel is er de driehoek Metella, Buondelmonte, de minnaar die Metella in de steek laat omdat ze...


Frans-Nederlands

De novelle Metella werd op 15 oktober 1833 gepubliceerd, zeven maanden na Lavinia, een novelle die even eens in een tweetalige uitgave is uitgekomen. 
De novelle is opgebouwd uit twee driehoeksverhoudingen: in het eerste deel is er de driehoek Metella, Buondelmonte, de minnaar die Metella in de steek laat omdat ze niet meer een fris, jong meisje is en de nieuwe minnaar Olivier. In het tweede deel - dat vijfjaar later speelt - draait alles om de driehoek Olivier, Metella en haar jonge, engelachtig mooie nichtje Sarah. In beide delen verliest Metella een minnaar, maar steeds is zij in staat zich staande te houden en weer van het leven te genieten. 
George Sand schreef twee verschillende einden, één in 1833 en één in 1852, toen Metella werd opgenomen in de Oeuvres Completes. In 1833 stopt het verhaal op het moment dat Olivier vertrokken is en de laatste woorden zijn: “Sarah heeft nooit geweten waarom.” De volgende alinea heeft Sand er in 1852 aan toegevoegd. Daarin trouwt Sarah, krijgt ze kinderen en is Metella een lieve grootmoeder, die haar ouderdom berustend en blijmoedig aanvaardt. Door de toevoeging van deze alinea is deze versie van het verhaal wat moraliserende en minder romantisch dan de versie van 1833.

De opzet als tweetalige uitgave maakt dat dit boek uitstekend te gebruiken is voor (zelf)studiedoeleinden.


Naam: George Sand

Biografie: George Sand (1804-1876), pseudoniem van Aurore Dudevant, schrijfster van ongeveer tachtig romans, een twintigtal toneelstukken, een autobiografie en een dagboek, begint de laatste tijd ook in Nederland weer in de belangstelling te komen. 
Zij was een vrouw die de situatie waarin zij als vrouw geplaatst werd, niet accepteerde en daar tegen daadwerkelijk in opstand kwam. Zij eiste voor zich de vrijheid die de mannen uit haar omgeving in die tijd hadden: een carrière waar aan haar man en kinderen ondergeschikt waren, het openlijk hebben van buitenechtelijke relaties, zelf beschikken over financiële middelen zonder hiervoor afhankelijk te zijn van de goedkeuring van haar echtgenoot. Dit alles realiseerde zij in haar leven en de heldinnen in haar romans vormen de neerslag hiervan. 
In haar tijd was ze een beroemdheid. In Frankrijk worden haar romans en brieven nu weer uitgegeven en gewaardeerd. Ze krijgt erkenning als schrijfster en is niet meer uitsluitend bekend als minnares van de componist Chopin en van de schrijver de Musset.


Gewicht: 0
Grootte: 0 x 0
BIndwijze: ING
ISBN: 9789054020998
Druk: druk 1
Size: 0 x 0
€ 11,50 (paperback)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Metella
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!Anderen bekeken ook:

Moessonstroom

-Loes Nobel

Niente

-Loes Nobel

Agnes Grey

-Anne Brontë