Gratis verzending vanaf 20 euro, gratis retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Medisch zakboek Nederlands-Kiswahili

De meeste mensen die naar Oost-Afrika gaan, lopen al snel aan tegen het feit dat kennis van het Kiswahili eigenlijk onmisbaar is. Om te kunnen werken, de mensen en de cultuur te begrijpen is elementair begrip van de taal nood- zakelijk. Zeker voor mensen die met de gezondheidszorg te maken...


De meeste mensen die naar Oost-Afrika gaan, lopen al snel aan tegen het feit dat kennis van het Kiswahili eigenlijk onmisbaar is. Om te kunnen werken, de mensen en de cultuur te begrijpen is elementair begrip van de taal nood- zakelijk. Zeker voor mensen die met de gezondheidszorg te maken hebben.

Dit medisch zakboek bestaat uit drie delen. Deel I biedt een vereenvoudigde versie van de Kiswahili-grammatica. De belangrijkste onderdelen van de grammatica en uitspraakregels staan hier beschreven.

Het tweede deel van het zakboek handelt over het anamnese gesprek. Dit deel is onderverdeeld in verschillende thema’s zoals: begroeting, personalia, algemene omstandigheden, lichamelijk onderzoek, specifieke ziektebeelden etc. Met behulp van korte vragen wordt de klacht en de achtergrond ervan in beeld gebracht. De gebruikte taal is standaard- Kiswahili. Uitdrukkingen die ‘cultuurgevoelig’ zijn of woorden en zinnen die extra uitleg behoeven, worden nader toegelicht.

Het derde deel is het omvangrijkst en bevat een uitgebreide medische en medisch-gerelateerde woordenlijst. Alle belangrijke begrippen en termen uit de gezondheidszorg zijn met hun Kiswahili-vertaling in alfabetische volgorde opgenomen.


Naam: Paul Wabike

Biografie: Paul Wabike (1977) is geboren en getogen in Tanzania. Daar werkte hij voor verschillende internationale hulp- en ontwikkelingsorganisaties, waaronder World Vision International.
Na zijn komst in Nederland heeft hij talloze Kiswahili taalcursussen verzorgd voor zowel groepen als privé-personen. Sinds 2006 is hij als oproepdocent verbonden aan het Talencentrum van de Rijksuniversiteit Groningen waar hij Kiswahili onderwijst. Tevens doceert hij Informatie Management aan de Saxion Hogescholen te Deventer. Bij het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam treedt hij op als gastdocent voor politiek, economie en cultuur in Afrika.


Gewicht: 0
Grootte: 0 x 0
BIndwijze: ING
ISBN: 9789076542461
Druk: druk 1
Size: 0 x 0
€ 19,25 (paperback)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Medisch zakboek Nederlands-Kiswahili
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!Nieuwste titels:

De Zwendelaar - El Buscón

-Francisco de Quevedo

Basiswoordenschat Nederlands - Turks

-Hasan H. Şahin (red.)