Gratis verzending vanaf 20 euro, gratis retourneren en 14 dagen bedenktijd.


Het woorden reservaat 

De Nederlandse taal is rijk aan prachtige woorden. Sommige zijn echter in de loop der jaren in de vergetelheid geraakt en worden niet of nog maar sporadisch gebruikt. Andere woorden moeten vrezen voor hun toekomst. Dit boek heeft ze alle liefderijk opgenomen in een ‘reservaat’. Daar worden ze besproken en...


De Nederlandse taal is rijk aan prachtige woorden. Sommige zijn echter in de loop der jaren in de vergetelheid geraakt en worden niet of nog maar sporadisch gebruikt. Andere woorden moeten vrezen voor hun toekomst. Dit boek heeft ze alle liefderijk opgenomen in een ‘reservaat’. Daar worden ze besproken en zo nodig door gebruik van een of meer citaten in hun oorspronkelijke context geplaatst. Die confrontatie met hun vroegere bestaan is leerzaam omdat daar de hoop voor de toekomst in verborgen kan liggen. Taal is levend, de toestroom naar het ‘woordenreservaat’ sinds de openstelling in 2004 is daar het bewijs van.

De woorden die in dit boek een onderkomen hebben gevonden, worden in alfabetische volgorde gepresenteerd. Zij zullen een feest der herkenning zijn voor eenieder die de Nederlandse taal in zijn armen sluit. Studenten Nederlands, taaldocenten en andere mensen die beroepsmatig het geschreven Nederlandse woord hanteren, kunnen hun hart ophalen aan deze rijke verzameling woordschatten.


Naam: Frans Collignon

Biografie: Frans Collignon is schrijver en journalist. Hij werkt voor kranten, tijdschriften omroep en het web. Collignon heeft enkele veel geprezen boeken over taal op zijn naam staan. Zo hertaalde hij gedichten van Huygens in Een kleine hamer fel gedreven (2005), schreef hij over de invloed van het paard op de taal Het paard in onze taal (2010) en publiceerde hij over de geschiedenis van aan vis verwante woorden en begrippen in het boekje Vissen in de taal (2012).


Gewicht: 0
Grootte: 0 x 0
BIndwijze: ING
ISBN: 9789076542645
Druk: druk 1
Size: 0 x 0
€ 22,00 (paperback)
Levertijd: direct leverbaar
Voor 18:00 uur besteld, morgen in huis!

Het boek is toegevoegd aan uw winkelwagentje.

Het woorden reservaat 
of Naar kassa

Betrouwbare service!


  • Retourneren is gratis.
  • 14 dagen bedenktijd.
  • Voor 23:00 besteld, morgen in huis.
  • Betaal zoals jij wilt.
  • Snelle bezorging.

Deel dit product!Anderen bekeken ook:

Alles kla(a)r? 

-Erlijn van Genuchten

Dubbel Dutch

-Kevin Cook