Over Kemper Conseil Publishing & Consultancy

KEMPER CONSEIL Publishing (KCP) is een uitgeverij die zich richt op taalkunde in de brede betekenis van het woord. Van woordenboek tot tweetalige literatuur. Onder de taalkundeparaplu van KCP vallen verschillende categorieën publicaties.

Twee- en meertalige woordenboeken in het fonds van KCP zijn er van een groot handwoordenboek Nederlands/Noors - Noors/Nederlands in één band, tot een compact medisch zakwoordenboek Nederlands/Kiswahili. Je komt in het fonds ook een meertalige basiswoordenschat Nederlands/Scandinavisch tegen.

Literatuur is van alle tijden en culturen. KCP geeft een groot aantal werken uit de wereldliteratuur uit. In een reeks makkelijk geprijsde zakboeken zijn nieuwe Nederlandse vertalingen opgenomen van werken van Luigi Pirandello, Charlotte Brontë, Elizabeth Gaskell en Jane Austen. Uniek is de uitgave van Alice in Wonderland waaraan foto’s, gemaakt door de schrijver Lewis Carroll, zijn toegevoegd. Een interessante reeks op het grensvlak van taal en literatuur bestaat uit zogeheten tweetalige boeken. Literatuurklassiekers met Spaans, Frans, Italiaans en Russisch als brontaal, zijn in de tweetalige serie voorzien van een eigentijdse Nederlandse vertaling. De paginagewijs gespiegelde teksten zijn ideaal voor studiedoeleinden.

Taalhulpen behoeden Nederlanders die regelmatig in een andere taal spreken en schrijven voor veelvuldig gemaakte fouten en false friends. Voor het Engels en Duits zijn er dergelijke uitgaven. Omgekeerd zijn er soortgelijke hulpen voor Engelssprekenden die hun Nederlands in woord en geschrift willen verbeteren. De taalhulpen hebben primair een educatieve functie maar zijn zeer vlot en toegankelijk geschreven.

Onder de categorie taalerfgoed vallen diverse naslagwerken met bijna vergeten woorden en Nederlandse spreekwoorden en gezegdes. Ook aan de geschiedenis van de taal wordt onder dit kopje aandacht besteed.

De kunstboeken van KCP zijn deels monografieën en deels beschouwingen waarbij beeldende kunst een grote rol speelt. In de reeks filmscenario’s zijn de oorspronkelijke draaiboeken van Nederlandse films opgenomen.

KEMPER CONSEIL Consultancy (KCC) adviseert en vertegenwoordigt verschillende buitenlandse uitgeverijen in Nederland en omliggende landen. Tot de klantenkring behoren vooral gerenommeerde wetenschappelijke uitgeverijen die zich richten op het Hoger Beroepsonderwijs en Universiteiten. In marktonderzoek voor en promotie van dergelijke fondsen is KCC gespecialiseerd. Op basis van een marketing/promotie plan worden met de opdrachtgever afspraken gemaakt over de ondersteuning die KCC kan bieden bij de implementatie en uitvoering. Door het uitgebreide netwerk en kennis van het hoger en universitair onderwijs kan KCC snel een (distributie)programma ontwikkelen en uitvoeren.